Турбота про здорове харчування у ЛІКО
У ЛІКО організація харчування — запорука здоров’я та успішного навчання. Кухня починає роботу о 6:30 ранку: 20 фахівців щодня готують сніданки, обіди й вечері для близько 700 дітей та співробітників.
Організація прийомів їжі
На кухні працюють два шеф-кухарі — окремо для потреб початкової школи та ліцею. Прийом їжі в останньому здійснюється у дві зміни. Кожен клас має свій стіл.
Збалансованість та відповідність стандартам
Ми дотримуємося постанови КМУ №305 про шкільне харчування, а також адаптуємо рекомендації Євгена Клопотенка, щоб обрати найкращі рішення для наших дітей. Меню планується на місяць наперед і деталізується щотижня. Кожна страва проходить ретельний розрахунок КБЖВ, що забезпечує збалансованість раціону. Крім того, враховуємо особливі потреби учнів.
Свіжість та якість — наш пріоритет
Ми не використовуємо заготовок. Усе готується «з-під ножа», щодня. Кухня має власні овочевий і м’ясний цехи, а також власного кондитера. Сировина постачається кожні 1–3 дні. Меню обов'язково враховує сезонність.
Безпека та контроль
Їдальня ЛІКО відповідає всім сертифікатам якості:
- лабораторний контроль;
- протоколи та характеристики страв і сировини;
- чистий спецодяг персоналу, обробка в школі.
У ЛІКО ми піклуємось і про співробітників. Не дивуйтеся, якщо зустрінете команду за прийомами їжі. Бо для нас їдальня — це простір турботи і щоденного ритуалу, який дає сили вчитись, працювати і зростати.

